Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kamaszodom...most mi van?

2009.08.17

Nézz bele a tükörbe! Kit látsz? Egy aranyos kislányt ,aki a mesék világában él és imád mindent ami színes? Nem? Egy serdülő kamaszt aki már pasizik , sok barátja van és menö , szexi ruhákban jár? Te már kamaszodsz, és lehet hogy nem azt a kislány látod a tükörben aki valaha voltál. Növő mellek, nyúló arc. Ez jellemzi a pubertás kort. Te is tini vagy már.

Nehéz ez a kamaszdolog , de képzeld el a szüleid is átestek rajta. Előfordul hogy mindenki szeret  , jó kedvű vagy  és a világ kerek. De számolni kell mindennel , nem csak  egy mese az élet. Valamikor úgy érzed hogy inkább kiszakadnál a világból,keresnél új barátokat , és szülőket is leváltanád. Szánalmas az élet. Pedig nem! Gondolj bele , hamarosan felnőtt nő leszel. De elötte a kamaszkorral járó örömöket ( nagy mellek, szép arc , fiúk , barátok , ruhák ) és borzadályokat ( pattanások , zsirosabb haj , nagy csípő stb:( ) is átkell élni. Neked is menni fog! Még visszavágysz nagykorodban a bulikba. Ez az az időszak ami végképp eldönti hogy milyen ember leszel majd. Élvezd a kamaszkort ameddig csak lehet!!!

Elnefelejtsük említeni hogy nem csak  a lelked fejlődik, hanem a tested is. Ha Elkezdesz menstruálni akkor már mindig résen kell lenned hogy mikor mit teszel.Leirom hogyan kell használni a "dolgokat":A  betét egyszerűen működik. Nincs más dolgunk mint a fehérneműnkbe ragasztani az egészségügyi betétet. A lehúzható papírcsikokat lehúzzuk . A papircsík alatt ragasztó van amit csak oda kell passzintani a bugyihoz. Ha erős a menstruáció 1-2-3 óránként kellene cserélnünk. de nem árt ha a nap folyamán többször ellenőrzöd hogy nem áztál-e át. Nem kell félned attól hogy a társaid akikkel együtt vagy észre veszik a betétet amit hordasz , hiszen a mai vilagban  elég vékonyak és nem látszanak . De ne értsd félre , attól hogy vékonyabbak a mostani betétek, attól még ugyanugy felfogják a folyadékot. Külömben sokfajta egészségügyi betét kapható. Éjszakára éjszakait : mivel alszol egész este nem cseréled ki a betétet. Ezért  az  éjszakai betétek hosszabbak és nagyobb a felfogó képességük. Ezenkívül sok másik fajta van . A legismertebb márkájúak az : Always ,  Libresse  stb.

Biztos vagyok benne hogy hallottatok arról a bizonyos "fehér váladékról". Az ilyen váladékot tisztasági betéttel érdemes felfogni.

A tampon is a menstruáció felfogására alkalmas . A hüvelyedbe kell felcsúsztatni . Ha elösször használod mindenképpen  mini méretet válassz. Figyelj oda hogy hol kényelmes . Mivel a tamponnak nincs hol "elvesznie" ezért nyugottan probáld ki . Kevésszer de néha mégis előfordul hogy a madzag elszakad. Ilyenkor NEM szabad bepánikolni! Finoman benyulhatsz érte és kihúzhatot , vagy ha már televan akkor a hüvelyizmaiddal korigálhatod . De mindenképpen lazulj el! Ha viszont még igy sem tudod elérni hogy a tampon kijöjjön a hüvelyedből akkor irány a nőgyógyász!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.