Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szemöldök szedés

2009.09.20

A szemöldök szedésről.
Miért is érdemes a szemöldökkel kezdeni valamit? (Merthogy nem muszáj. Ha azt szeretjük, hagyhatjuk burjánzani is.) A szemöldök a szem kerete, és fontos eleme az arc karakterének. Az átváltozóművészek, a karikaturisták és a sminkesek egyik legfontosabb kiindulópontja, és nem véletlenül. Időbe telt, amíg megtaláltam azt a módszert, amivel egyedül, itthon is olyan szemöldököt tudok kreálni magamnak, amilyet szeretnék. Többek közt ezt fogom most leírni.
Állítólag a legideálisabb időpont a szemöldök igazítására zuhanyzás után van (gondolom a gőz miatt). A legideálisabb helyszín pedig az autó (a természetes fény miatt). És persze ilyenkor jót kacarászom magamban, ahogy elképzelem, a még vizes, didergő, törölközőben ücsörgő embereket, ahogy bevágódnak a kocsijukba szemöldököt szedni. A természetes fény tényleg fontos, mert ilyenkor látszanak legjobban a legapróbb szőrszálsarjak is. Jó, ha fel vagy szerelkezve nagyítós tükörrel is. Én egy nagyítós, világítós tükröt használok, mert természetes fény ide, természetes fény oda, én este szedek szemöldököt, mert a bőröm nagyon sokára nyugszik csak meg szemöldökszedés után. (Meg amúgy is kicsit más időszámításban élek.)
Kezdenék egy videóval, mert (habár bugyutának tűnik), de egyszerűen, jól érthetően, profin mondja el, hogy elvileg hol kellene kezdődnie, és végződnie a szemöldöknek, és még a szemöldök trimmeléséről is van benne szó.

szemoldok

Nem fontos, hogy betartsd ezeket a szabályokat, mert a lényeg az, hogy neked hogyan tetszik. Ezek a keretek azoknak hasznosak, akik bizonytalanok abban, hogy érhetnék el a legharmonikusabb szemöldököt. Habár azért az is igaz, hogy a szakemberek sem mindig értenek egyet abban, hogy mik is ezek a keretek. (Sajnos már nem emlékszem, honnan szereztem ezt a képet, de már régóta megvan.)

Szóval ideális esetben a szemöldök az orrcimpa vonalánál kezdődik. (De persze az arc formája is befolyásolja, hogy mi az ideális szemöldök.) Tegyél oda egy tollat, ecsetet, akármit, hogy megmérd, hol van ez a vonal, és rajzold be! Fontos, hogy rajzold be, mert különben nem ott fog kezdődni. Mérd meg az ideális hosszt, az ívet, és még valamit: hogy a két szemöldököd egy magasságban kezdődik-e, mert az enyém például nem.

Ezek után több lehetőséged is van:

1. Szépen megrajzolod a szemöldököd ívét, ahogy neked tetszik, és azokat a szőröket, amik ezen kívül esnek kihúzgálod. Ehhez érdemes egy stencilt használni. Készíthetsz is.  Nekem van többféle stencilem is a szemöldökre, de  valahogy általában a kettes módszert alkalmazom. (A kép egy részletes stenciltutoriálhoz vezet.)

shaping7

szemoldok02

2. Fehér ceruzával a szemöldök alatt húzol egy vonalat (gyakorlatilag kiirtandó sávot), és ami ide esik vagy ez alá, azt kigyomlálod. (A fotó egy másik szemöldök 1×1-es videóhoz linkelődik.)

Minden ellenkező híreszteléssel szemben a szemöldök fölött is ki lehet huzigálni a félrenőtt szálakat. Ha neked is hosszú szálú a szemöldököd (mint nekem), és szeretnél tenni valamit ellene, akkor jön a trimmelés. Először pár éve egy Allure magazinban olvastam, és le is döbbentem rajta, hogy miért nem hallottam eddig még róla? Egy kis kefécskével beigazítom a szemöldököm, és kisollóval levágom a kilógó részeket. Nem sokat vágok. Éppen csak egy kicsit, és végre olyan a szemöldököm, ahogy azt én szeretem. Illetve újabban kicsi elektromos borotvát használok erre a célra.

Tippek:
-A szemöldök szedését érdemes azon az oldalon kezdeni, amelyik vastagabb, mert így könnyebben elkerülhető, hogy túl vékonyra szedjük az egyik ívet, és aztán kénytelenek legyünk a vastagabb oldalt is extravékonyra szedni.
-Ha világos szőke vagy vagy a szemöldököd nagyon világos, akkor sminkeld sötétebbre kicsit. Mert habár a hajnál egy árnyalattal világosabb szemöldök fiatalít, de ha nem látszik eléggé, akkor kifejezetten agresszív hatást keltesz.
-Ha például fekete hajú vagy, a szemöldökporodba keverhetsz egy kis kéket is, így különlegesebb színt kapsz. Amikor lilás csíkjaim voltak egy leheletnyi lilát kevertem  a barnához.
-Közvetlenül a szemöldököd alatt érdemes világos festéket = highlightert használni. Ez lehet fehér, krémszínű, vagy nagyon halvány rózsaszín , vagy más világos színű ceruza vagy krém, amit szépen összedolgozol a bőrrel, vagy lehet por állagú festék is. Fiatalít, frissebbnek mutatja, “kinyitja” a szemet.
-Ha a szemöldököd hajlamos összegubancolódni, akkor érdemes a szép eredményt fixálni. Léteznek speciális színtelen, vagy színezett termékek is erre, de ha egy kis kefét, befújsz hajlakkal és óvatosan átfésülöd vele a szemöldököd, akkor az is tökéletes. Csak ne felejtsd el utána kimosni a kefét, már ha még szeretnéd használni máskor is, és nem akarod, hogy megkeményedjenek a szálai.
-Ma már kapható műszemöldök is, amit a tincses műszempillához hasonlóan egyesével kell felragasztani a hiányos helyekre. Még nem láttam ilyet, csak olvastam róla.
Bár én ajánlom hogy elöször inkább bizd szakemberre, egész nyugodtan neki eshetsz te is , de anyukádat , esetleg apukádat, avasd be hogy mit akarsz, hátha segítséget nyújthatnak a dolgokban:)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.