Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Azoknak akik szeretnék élesíteni látásukat!

2009.08.20

Szemtréning

Ha úgy gondolod, hogy megpróbálod a legújabb tréninget, akkor tudnod kell róla néhány dolgot. A tréning nem egy nap alatt hat, de igen is hatásos. Szemüveg nélkül is végezhető, de nézzünk egy-két gyakorlatot:

 

1.) Ha a leghatásosabb gyakorlatot keresed, akkor azt naponta – a szemüvegedet félretéve – kell végezned. Először néhány percig sűrűn pislogva vedd szemügyre a környezetedet. Kapcsold be a tévét és nézd. Próbálj meg minden apró részletet megfigyelni a képernyőn, de közben pislogj! De ezt a gyakorlatot szinte bárhol gyakorolhatod: buszon, strandon, tévénézés közben, az utcán, az iskolában a szünetek alatt, de akkor se feledkezz meg róla, amikor kimész kicsit a kertbe levegőzni. Vacsora közben, vagy családi beszélgetések közben is - szemüveg nélkül – próbáld a szüleid arcát szemügyre venni. Nem baj, ha elmosódnak az arcok, bízz a képességeidben! Ha esetleg szeretnéd, először nézd meg szemüvegbe, amit akarsz, azután gyakran pislogva nélküle. Biztos hatás! Néhány nap elteltével biztosan észre fogod venni, hogy a szemed erősödött és tisztábban látsz. Persze ne akkora változásra számíts, hogy azonnal élesen fogsz látni mindent, de a szemtorna igen is hatásos, erősíti a szemet és gyógyítja.

2.) A szem eltakarása és az ingázás egy újabb gyakorlat a szemekre. Ezt a gyakorlatot is szemüveg és kontaktlencse nélkül kell végezni. Tedd a két tenyeredet a szemeidre fordított V alakban, hogy ne jusson át rajta fény. A szemed legyen csukva és a tenyered, ne érintse a szemgolyót, ne nyomja. Próbáld megnyugtatni a gondolataidat, lazulj el. 5-10 percet hagyd így a kezed, majd nyisd ki a szemedet és nézz körbe. Hírtelen egy kicsi időre élesebb lesz a látásod. Ha naponta többször csinálod 30 percet, az is nagyon ajánlott. Az ingázás kicsit más gyakorlat. Nem nehéz, de máshogy kell végezned: Egyenes gerinccel állj fel a szobádban és nyugtasd meg a gondolataidat. A derekadat kezdd el jobbra-ballra hintáztatni, majd a szemeid csússzanak a tárgyakon végig. Ebből elég, ha 1-2 percet csinálsz, naponta többször. Meglátod a hatását.

Tanácsok:
Ha fáj a szemed, akkor csökkentsd a gyakorlatok végzésének idejét.
Hatásosabb, ha egy gyakorlatot nem hosszabb ideig végzel, hanem többször csinálod rövidebb ideig.
A gyakorlatokat szemüveg és kontaktlencse nélkül végezd.
Ha kistestvéredet szeretnéd rávenni a gyakorlatok végzésére, akkor játékos formában csináljátok.

 

A látás a 3-4szeresére fokozható, de volt egy magyar ember, aki 5szörösére fokozta a saját látását. Ha ezeket a gyakorlatokat végzed, és észreveszed szemeid javulását, nyugodj meg. Visszaeséstől nem kell félned!