Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajvasalás^^=)

2009.08.20

A hajvasalás szabályai

Valóban gyönyörű tud lenni a sima, fényes hosszú haj, azonban ennek ára van. Nem mindegy ugyanis, hogy miként érjük el a tükörsima és makulátlanul egyenes hatást. A hajvasalás veszélyei és hátrányai következnek, illetve hogyan is tudjuk megelőzni a hajbajokat?

Egyes előrejelzések szerint ismét visszatérnek a frizura-trendbe a lágy, természetesnek ható hullámok, azonban a fényes és egyenes haj divatja is még rendületlenül tartja magát. És ez valószínűleg így is lesz még egy darabig, főleg mióta elérhető áron, szinte bármelyik lány hozzájuthat a legújabb, kerámialapos és egyéb extra funkciókkal ellátott hajkiegyenesítőkhöz. De sajnos legtöbbjük túlzásba viszi ezt a tevékenységet, és felelőtlenül, mindenféle ismeret és a várható rossz következmény tudása nélkül vasalja a haját, éjjel-nappal. Pedig akárcsak annak idején a dauer, úgy ma a hajvasalás is rendkívüli mértékben károsíthatja a tincseket, ha azt nem a megfelelő módon, és állandóan végezzük.

 

Jótanácsok a hajvasaló-használathoz

 

1. Kezdjük az alapoknál. A régebbi szériás hajegyenesítőket még nem használhattuk vizes hajra, így ha ilyennel rendelkezünk, ezt az utasítást mindenképpen tartsuk be. Alaposan szárítsuk meg hajunkat, mivel a vizes tincsek nagyobb mértékben roncsolódhatnak a magas hő hatására.

2. A modern vasakon, ma már azt is beállíthatjuk, hogy hány fokra szeretnénk felmelegíteni őket – ez egyébként akár 200 Celsius fok felett is lehetséges! – mégis, a fodrászok szerint nem ajánlott 160 Celsius fok fölé melegíteni a hajvasalót. Ugyan 200 fokon valóban gyorsabb és valamivel tartósabb az eredmény, de nagyobb kárt is okozhatunk vele: szabályosan elégethetjük hajvégeinket.


3. Egy jó fodrász által beszárított frizurának ugyanolyan eredménye lehet, mintha a hajvasalót használnánk: érdemes tehát időt szánni arra, hogy megtanuljuk, vagy inkább ellessük fodrászunktól hajunk egyenesre szárításának fortélyait. Ez ugyan hosszabb időt vehet igénybe, mintha csak gyorsan végigfutnánk rajta a vassal, mégis kímélőbb lehet hosszú távon.


4. Ma már kaphatóak olyan hajvasalás előtt használandó készítmények, melyek mindennapos alkalmazásával megvédhetjük hajszálainkat a magas hő romboló hatásától. Szintén érdemes utánanézni azoknak a samponoknak és balzsamoknak, melyek használatával fokozható a haj simasága, könnyebb egyenessé varázsolni használatuk után a frizurát, így kevesebb vasalásra lesz szükség.

 


Semmiképpen ne vigyük túlzásba tehát a hajvasalást, a fenti tanácsokat megfogadva pedig talán nem is lesz rá szükség – a mindennapos egyenesítő vas használata helyett más módon is elérhetjük ugyanazt a csillogó és egyenes hatást. És közben még hajunk egészségét is megőrizhetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

....................

(szerk...., 2010.06.11 18:06)

köszi:)

4444 MAgyr 6.

(×D , 2010.06.11 17:56)

Nem rossz tanácsok, szabályok...De nem is ájultam el tőlük. Még van mit javítani, de kezdetnek nem rossz! CSak így tovább!